Бібліотечний портфель

Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Січень » 23
Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, 
бо ти для мене совість і закон ... 
Кобзарю мій! Поете мій високий!
А як же ти поезії писав? –
„Я не писав. Я плакав і сміявся. 
Благословив і проклинав 
Сказати правду, мало турбувався, 
як я при цьому збоку виглядав".

Ліна Костенко

    В Козинській публічно-шкільній бібліотеці відбулася літературна година  «Єднаймо душі словом» з учнями восьмих класів. Огляд
творчості Т.Г.Шевченка зробила вчитель української мови і літератури
Козинського НВК «Школа-колегіум» Кундеус Мирослава Анатоліївна

   Кондрась Ігор,  Станіславчук Ярослав,  Мулик Софія, Антонюк Мирослава читали вірші поета: уривок з поеми «Причинна», «Заповіт», «Мені тринадцятий минало..», а також  «Молитву»  Д.Павличка, «До мене сьогодні всміхнувся Шевченко» Л. Храпливої.  Провідний бібліотекар Краплич Оксана Андріївна зробила бібліографічний огляд літератури біля книжково-ілюстративної виставки  «Хай дух Шевченка обєднає нас».

Переглядів: 507 | Додав: ya_nazik | Дата: 23.01.2014 | Коментарі (0)

Неперевершений світоч української культури, геніальний поет, художник, мислитель Тарас Григорович Шевченко відомий в історії України як непохитний борець за її державну незалежність та політичну самостійність, за повне визволення українського народу від національного й соціального гноблення. Його твори, пройняті демократичними ідеями, набули популярності серед громадськості та широких народних мас. Тарас Шевченко піднісся до вершин людського духу, до вершин вселюдської любові, бо був найбільшим патріотом України, заповідав нам любити свій народ, плекати свою культуру.

9 березня 2014 року минає 200 років від дня народження великого українського поета, а рік 2014 - проголошений Указом Президента України - роком Тараса Шевченка.

З метою популяризації його творів та відзначення ювілейної річниці в Радивилівській центральній районній бібліотеці підготовлено книжково – ілюстративну виставку «Знать од Бога і голос той, і ті слова».

Виставка складається із 3 розділів: «Історія його життя – частинка історії України», «Слово Тараса – наша зброя й окраса», «Кобзар – невичерпна книга навіки!».

Від Бога його Слово, а тому Слово його сильне, Слово його вічне. Всеукраїнське і вселюдське. Для нас і для прийдешніх поколінь. Книжково – ілюстративна виставка оформлена в читальному залі бібліотеки. Тож запрошуємо всіх до її перегляду! 
Переглядів: 510 | Додав: ya_nazik | Дата: 23.01.2014 | Коментарі (0)