Бібліотечний портфель

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Листопад » 11 » «Соціокультурний простір бібліотеки у контексті співпраці з молоддю»
13:50
«Соціокультурний простір бібліотеки у контексті співпраці з молоддю»

1 листопада в приміщенні центральної районної бібліотеки відбувся семінар-практикум для бібліотечних працівників системи на тему: «Соціокультурний простір бібліотеки у контексті співпраці з молоддю». Працівники ЦРБ підготували ряд консультацій, методичних порад, рекомендації, презентацій: «Основні завдання бібліотек в роботі з молоддю», «Нові тенденції в масовому бібліотечному обслуговуванні юнацтва», «Активні форми масової роботи з молоддю», «Сучасні технології залучення молоді до бібліотеки та читання», «Застосування новітніх технологій у поповненні бібліотечних фондів», Презентація електронного ресурсу ЦРБ «Електронна бібліотека» та ін.

         Досить цікаво та не ординарно  працівники ЦРБ підготували та  продемонстрували  масовий захід по залученню молоді до бібліотеки та популяризації книг – «Книжковий стіл на тарілці».  Майже всі запропоновані книжкові страви  користувалися попитом, а це -  «Краєзнавчий аперитив», «Історичний салат», «Асорті здоров’я», «Детективний вінегрет», «Містична закуска», «Поетична фуа-гра», «Фольклорний пудинг, «Мистецький десерт», «Літературна кава». Працівники бібліотек професійно розбирали страви по складниках, ділилися враженнями, вносили корективи, пропонували іншим посмакувати кулінарні шедеври.  Методичним відділом підготовлено та розповсюджено серед працівників системи ряд методичних порад щодо обслуговування молоді в бібліотеках.

 

        В семінарі-практикумі взяли участь працівники районного будинку школяра. Керівник гуртка, Зоряна Дорошук провела майстер-клас по виготовленню ляльок-мотанок та бесіду про історію народної іграшки, духовний зміст, який закладали наші предки в її виготовлення,  продемонструвала різні види ляльки-мотанки – Господиня, Нерозлучники, Горошинка, Бажаниця, Зайчик на пальчик, Десятиручка, Кубишка-травниця. Найцікавішою частиною заходу став майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки, де бібліотечні працівники власноруч створили для себе оберіг – Ляльку-Бажаницю. Майстриня детально розповідала про технологію та етапи виготовлення ляльки, адже традиційно такі іграшки виготовляються лише з натуральних тканин та матеріалів. Кожен присутній перед виготовленням ляльки загадав бажання, яке обов’язково здійсниться з допомогою Бажаниці. Захід пройшов в веселій, дружній обстановці та залишив в пам’яті учасників незабутні спогади.

  

Переглядів: 592 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 nKsLoKBd  
0
I do not know they will pay for all or part of the cost <a href=https://cialisa.buzz>buy cialis online uk</a> Clomid is not expensive and costs between about 10 and 100 per cycle depending on the dose and whether a brand name or generic clomiphene citrate is used

Ім`я *:
Email *:
Код *: