Бібліотечний портфель

Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті

Всього матеріалів в каталозі: 13
Показано матеріалів: 1-10
Сторінки: 1 2 »

   4 березня в приміщенні центральної районної бібліотеки відбувся вебінар «Електронні каталоги регіонального обєднання: стан та перспективи розвитку», який проводила Рівненська державна обласна бібліотека. Для працівників РДБ та ЦРБ були надані професійні консультаці щодо створення та наповнення електронних каталогів бібліотек, зокрема: « Ірбіс 64/128 - нові можливості в створенні Електронних каталогів та наданні інформаційних послуг користувачам», «Аналітико - синтетична обробка періодичних видань в рамках корпоративного об’єднання», «Бібліографічний опис книг, загальні вимоги та правила складання» тощо.
Навчання, семінари, практикуми | Переглядів: 484 | Додав: ya_nazik | Дата: 04.03.2014 | Коментарі (0)

Щодня десятки користувачів бібліоінтернету обмінюються повідомленнями в соціальних мережах, а також викладають на своїх сторінках для загального перегляду мультимедійні файли, чимала частина яких - це відеоролики. У багатьох із них виникає бажання завантажити собі на комп'ютер одне з таких відео та переглянути його трохи пізніше в онлайн режимі. А ще молодь хоче швидко і безкоштовно закачувати улюблену музику та фільми.

Провідний бібліотекар юнацького абонементу Олена Надорожна провела для даної категорії користувачів навчання  з питань качання відео та музики з «контакту» та безкоштовних сайтів.

  

Навчання, семінари, практикуми | Переглядів: 468 | Додав: ya_nazik | Дата: 23.02.2014 | Коментарі (0)

     4 лютого в приміщенні центральної районної бібліотеки відбувся черговий практикум для бібліотечних працівників району на тему: «Організація інформаційних ресурсів на електронних та паперових носіях. Створення власних електронних ресурсів».  Під час навчання працівники методичного відділу ЦРБ надали ряд консультацій та методичних порад, зокрема  «Діяльність публічно-шкільної бібліотеки з питань організації ресурсів на електронних носіях», «Використання ресурсу Інтернет з метою інформаційного забезпечення навчально-виховного процесу»,  «Оцифрування» як сучасна технологія зберігання книжкових пам’яток у бібліотеці. Як оцифровувати історію», переглянули в YouTube вебінар Рівненської  державної обласної бібліотеки «Краєзнавчі ББД з прикріпленням повних текстів документів рік потому». На практичних заняттях бібліотечні працівники ПШБ здобули навики, щодо  оцифрування та прикріплення в програмі АБІС ІРБІС повних текстів документів краєзнавчого змісту, навчились формувати тематичні папки на допомогу навчально-виховному процесу з мережі Інтернет.

  
Навчання, семінари, практикуми | Переглядів: 650 | Додав: ya_nazik | Дата: 04.02.2014 | Коментарі (0)

Шановні жителі Радивилівщини, активні користувачі центральної районної бібліотеки!

Запрошуємо вас взяти участь в визначенні кращої книги Рівненщини 2013 року. У конкурсному відборі беруть участь книги місцевих авторів, які  вийшли друком протягом останніх 5 років  у наступних номінаціях: прозове видання, поетична збірка, історико – краєзнавче видання, довідкове видання, документальне видання чи мемуари.

Якщо ви маєте бажання взяти участь у виявлення кращих видань місцевих авторів, в т. ч. і Радивилівських, вам необхідно навідатись в нашу бібліотеку, або будь – яку бібліотеку системи  не пізніше 20 лютого і заповнити анкету або проголосувати по ссилкі Краща книга Рівненщини.

           Ваша думка надзвичайно важлива, ваш голос буде врахований.

Огляди, конкурси, проекти | Переглядів: 590 | Додав: ya_nazik | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)

      28 cічня працівники центральної районної бібліотеки та районної дитячої бібліотеки прийняли участь в обласному вебінарі на тему «SMM для бібліотек". Колеги з РДО бібліотеки надали професійні консультації щодо роботи бібліотек в соціальних мережах, а бібліотекарі з інших районів області продемонстрували досвіди роботи по даному напрямку.
Навчання, семінари, практикуми | Переглядів: 430 | Додав: ya_nazik | Дата: 28.01.2014 | Коментарі (0)

    13 січня в приміщенні бібліо-інтернету ЦРБ відбулось он-лайн навчання бібліографа Мовчан Світлани Володимирівни (на її прохання) з питань використання технологій сучасного адміністрування в програмі АБІС ІРБІС, а саме формування повнотекстових баз даних на тему "Краєзнавство”. Тренер Рівненської державної обласної бібліотеки Щербан Раїса Миколаївна поетапно розповіла про збір  матеріалів, оцифрування, бібліографічний опис різноманітних документів, зокрема географічних рубрик, про правила введення ключових слів, та збереження краєзнавчих ресурсів в базі даних. Окремо зупинилася на правилах створення зведеної краєзнавчої бази.  Щиро дякую за надані знання.


Навчання, семінари, практикуми | Переглядів: 495 | Додав: ya_nazik | Дата: 13.01.2014 | Коментарі (0)

    
     26 листопада відбувся вебінар "Розробка ефективних відео". Експерт по створені ефективного відео Володимир Гребьонкін зосередив увагу на можливості YouTube. Під час навчання особлива увага була зосереджена на скачуванні та завантажуванні  відео, а також розміщені цього відео на блогах та соціальних мережах.
Навчання, семінари, практикуми | Переглядів: 482 | Додав: ya_nazik | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

       
    22 листопада відбулось навчання бібліографа Радивилівської районної бібліотеки Мовчан Світлани Володимирівни в режимі он-лайн з використанням технологій сучасного адміністрування в програмі  ІРБІС. Під час навчання особлива увага була зосереджена на необхідності введення ключових слів та правила їх написання. Світлана Володимирівна була ознайомлена з новою методикою отримання БД «Навчальна література» через Інтернет, із структурою оновленого сайту РОУНБ та з методичним блогом обласної книгозбірні, на якому можна знайти практичні поради щодо ведення ЕК в системі ІРБІС. В навчанні були задіяні спеціалісти Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки: Костильова Л. А., Матушевська Т. В., Степанюк Л.А.
Навчання, семінари, практикуми | Переглядів: 490 | Додав: ya_nazik | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

Протягом квітня в бібліоінтернеті
був проведений практикум для бібліотечних працівників району на тему «
Рекламно-іміджева діяльність бібліотеки». Працівниками методичного відділу ЦРБ надавались
теоретичні та практичні навики щодо формування
іміджу бібліотеки,
форм та видів бібліотечної реклами, правил і вимог  її створення тощо. Бібліотечні працівники
отримали методичні поради, як розробити свій стиль, створити позитивний образ,
який має відрізняти бібліотеку від інших, як використовувати сучасні методи
впливу на людину, щоб користувачі сприймали бібліотеку як заклад, що приносить
незаперечну користь, а самого бібліотекаря - як незамінного помічника у пошуку
будь-якої інформації.



Провели майстер-клас по написанню  ділових документів /прес-реліз, листи подяки,
запрошення та інші/.

  

Навчання, семінари, практикуми | Переглядів: 565 | Додав: ya_nazik | Дата: 15.09.2013 | Коментарі (0)

Результати анкетування
щодо конкурсу «Краща книга Рівненщини - 2012»
 
/Радивилівський район/
 
     В анкетуванні взяли участь 225 користувачів бібліотек /бібліотечні працівники системи, вчителі шкіл, викладачі професійного ліцею, представники виконавчого і управлінського апарату, читачі бібліотек: молодь і дорослі/.
    В ході дослідження користувачі віддали свої голоси за видання місцевих авторів, що вийшли друком протягом останніх 5-ти років, зокрема:
 
Краще історико-краєзнавче видання
 
- Мельник Н. Святі місця землі моєї…/Н. Мельник. – Хотин, 2012. – 328с. - /43/
- Літературно-краєзнавчий журнал «Погорина» - /34/
- Бухало Г.В. Круг містечка Берестечка.- Рівне: ВАТ «Рівненська друкарня», 2008.- 168с. - / 33/
- Рівненщина: подорож у глибинку : нариси, бувальщина, легенди / Ред. Є. Цимбалюк, Д. Тарасюк. – Рівне : Рівненська друкарня, 2008. – 124 с. - /26/
- Мізерний А. Запрошує Рівненщина : фотоальбом. – Рівне : 2009. – 212 с. - /10/
- Пересопницькому Євангелію – 450 років / упоряд. П. М. Кралюк. – Острог; Рівне, 2011. – 240 с. : іл - /20/
 
Довідкове видання
 
- Літературна Рівненщина : антологія / [упоряд. Рибенко Л.]. — Рівне : Письменн. робітня «Оповідач», 2010. — 480 с. : іл. – /62/
- Столярчук Б. Митці Рівненщини : енцикл. довід. / Б. Столярчук. – Вид. 2-ге, доп. й перероб. – Рівне, 2011. – 386 с.– /40/
- Природо-заповідний фонд Рівненської області / Під ред. Ю.М. Грищенка. – Рівне : Волинські обереги, 2008. – 216 с. - /15/
- Вулиці міста Рівне : рекомендаційний список літератури / Укл. Л.О. Грищук, 2008. – 80 с. – /16/
 
 Поетичні збірки
 
- Скруха С. Хліб і сіль землі/ С. Скруха.- Рівне, 2010.- 188 с. - /32/
- Бондючна Ю. Спадок. – Рівне : ВАТ «Рівнен. друкарня», 2008. – 60 с. - /28/
- Климентовська В. Кленова королева : поезії / В. Климентовська. — Рівне : Рівнен. друк., 2009. — 56 с. - /27/
- Бабій С. Осіння райдуга. Збірник поезій.- Рівне:НУВГП, 2009.- 100с.- / 26/
- Басараба В. Смак сонця : поезії. – Рівне : Рівненська друкарня, 2008. – 164 с. - /10/
 
Прозові видання
 
- Береза Ю. П. Копитентний керівник : гумор і сатира / Ю. П. Береза. — Рівне : Волинські обереги, 2009. — 392 с. - /55/
- Береза М. П. Коли трава вигуляла : новели / М. П. Береза. — Рівне : Рівнен. друк., 2008. — 108 с. - /26/
- Курінний С. Вогонь і попіл. – Рівне, 2011.- /27/ - Пшенична Л. Коли зацвітуть лілеї. – Рівне : Рівненська друкарня, 2008. – 256 с. - /18/
- Шморгун Є. І. Ш - 749. ...1 пітьма не здолала його. Сторінка буття «Пересопницького Євангелія» - Рівне, 2011. - 164с. - /14/
- Євтушок О. Пиво з абрикосів. Рома та Дмитро тривоги: повість, роман/О. Євтушок. – Рівне:ППДМ, 2011. – 366с. - /13/
 
Краще видання з мемуаристики та документалістики
 
- Пащук І. Г. Свічки пам'яті не погасли : про голодомор 1932—1933 рр. : дослідж., док., спогади, поетичні твори, фотофакти / І. Г. Пащук. — Рівне : Рівнен. друк., 2008. — 88 с. – /40/
- Над Іквою-рікою… : літературно-мистецько-краєзнавчий альманах / Упоряд. Л. Пшенична. – Дубно, 2007. – 240 с. - /25/
- Неблудний син Великої Волині. Спогади та матеріали про Уласа Самчука / Упор. І. Нагорна. – Рівне : Азалія, 2008. – 108 с. - /12/
- Хитрий Минувшина Рівненщини – далека і близька. 3-е вид.,допов. /Чеслав Хитрий. – Рівне: Волинські обереги, 2011. – 664с. – /15/
- Живюк А., Марчук І. Від «Дерманської Республіки» до «Дерманської трагедії». – Рівне, 2011. – 156 с. - /13/
 
Краще видання для юнацтва та молоді
 
- Кідрук, М. Любов і піраньї / М. Кідрук. – К. : Нора-Друк, 2011. – 320 с. : іл. – (Мандри). – /57/
- Кідрук, М. Навіжені в Мексиці / М. Кідрук. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2011. - 286 с. – /37/
- Захарченко (Єфімчук), О. Дівчина з химерами : повість / О. Захарченко. – К. : Факт, 2010. – 160 с. – /15/
 
Краще видання для дітей
 
- Солоневський Р. Зметикуй і розкумекай : [загадки, шаради] / Р. Солоневський. — Рівне : Рівнен. друк., 2010. — 48 с. – /73/
- Рачинець С. Зайчики - косарики. – Рівне, 2011. – 24 с. – /26/
- Шморгун Є. Грибовий хоровод : вірші. – Рівне : ПП Лапсюк, 2011. – 28 с.- /20/
- Катеринич П.В. Квакослухання : повісь-казка. – Рівне : Азалія, 2010. – 92 с. – /19/
- Демчук Р. Країна казкомрій6 для юних шанувальників казкових історій/Р. Демчук. – Рівне: О. Зень,2011. – 60с. – /15/
 
Кращий літературний дебют
 
- Кот О. Навпростець через власні думки. – Рівне : Волинські обереги, 2009. – 64 с. – /42/
- Одерако І. Там, де перетинаються грані : Оповідання. Новели. Етюди. – Рівне : Азалія, 2010.– 112 с. – /40/
- Дейнека Я. Вірні клавішам пальці: поезії/ Я. Дейнека. – Львів: Українські технології, 2011. – 72с. – /32/
 
Краще поліграфічне видання
 
- Літературна Рівненщина : антологія / [упоряд. Рибенко Л.]. — Рівне : Письменн. робітня «Оповідач», 2010. — 480 с. : іл. – /30/
- Декоративно-прикладне мистецтво Рівненщини: колективна монографія /упоряд. І наук. Ред.. професор В.Г. Віткалов . – Рівне: ППДМ. – 224с.:іл.. – /25/
- Войтович В. Пересопниця. Рівненський край: історія та культура. – Рівне: Видавець Валерій Войтович, 2011. – 816с.:іл. – /18/
- Художники Рівненщини: альманах. Рівненська обласна організація нац. Спілки худ. України. – Рівне: Рівненська друкарня, 2008. – 100с. – /15/
- Віткалов С. Рівненщина: культурно-мистецький потенціал в парадигмах сучасності; монографія/С. Віткалов. – Рівне: ППДМ, 2012. – 416с.:іл. – /11/
 
Краще художнє оформлення
 
- Солоневський Р. Зметикуй і розкумекай : [загадки, шаради] / Р. Солоневський. — Рівне : Рівнен. друк., 2010. — 48 с. – /28/
- Рачинець С. Зайчики - косарики. – Рівне, 2011. – 24 с. – /20/
- Пересопницькому Євангелію – 450 років / упоряд. П. М. Кралюк. – Острог; Рівне, 2011. – 240 с. : іл.– /20/
- [Ковальчук В. П.] Етнокультурна спадщина Полісся / ред.-упоряд. В. П. Ковальчук. — Рівне : Рівнен. друк., 2008. — Вип. 7. — 304 с. – /13/
 
Краща книга Рівненщини за роки Незалежності
 
- Войтович В. Пересопниця. Рівненський край: історія та культура. – Рівне: Видавець Валерій Войтович, 2011. – 816с.:іл. – /27/
- Літературна Рівненщина : антологія / [упоряд. Рибенко Л.]. — Рівне : Письменн. робітня «Оповідач», 2010. — 480 с. : іл. – /25/
- Столярчук Б. Митці Рівненщини : енцикл. довід. / Б. Столярчук. – Вид. 2-ге, доп. й перероб. – Рівне, 2011. – 386 с.– /19/
Дослідження | Переглядів: 877 | Додав: ya_nazik | Дата: 18.06.2013 | Коментарі (0)

1-10 11-13